Kippendij en ducksauce, wat een heerlijke combinatie. Duck sauce wordt vaak gegeten in combinatie met eend, maar past ook erg goed bij kop. Vanaf de BBQ een heerlijk en relatief makkelijk recept.
Ingrediënten
Dit BBQ recept is redelijk eenvoudig. Je hebt er wel even wat voorbereidingstijd voor nodig. De kipdij filet dient namelijk 18 uur van te voren gemarineerd te worden. Wanneer je dit de avond van te voren doet kom je redelijk goed uit qua tijd. Onderstaande ingrediënten heb je nodig om de kippendij met duck sauce te maken op de BBQ.
38 ml zonnebloemolie
5 tenen knoflook
115 ml hoisinsaus
35 ml sesamolie
75 ml kippenbouillon
6 kippendijen
Stap 1. Snijd de knoflook fijn en bak dit in de koekenpan
Snijdt de knoflook fijn en verwarm dit in een koekenpan met de zonnebloemolie. Bak het eventjes kort aan. Voeg vervolgens de hoisbinsaus, sesamolie en kippenbouillon toe aan de pan. Meng de ingrediënten door elkaar en laat het tegen de kook komen. Laat het vervolgens een tijdje op het vuur staan, zodat er ongeveer 1/3 van de duck sauce verdampt. Hierdoor wordt het iets dikker. Laat de duck sauce vervolgens afkoelen.
Stap 2. Marineer de kippendijen
Als de duck sauce afgekoeld is kan je de kippendijen marineren. Laat ze vervolgens de avond, nacht en morgen in de saus liggen tot dat je gaat barbecuen.
Stap 3. Grill de kippendij
Haal je kippendijen uit de ducksauce en laat ze uitlekken. Gooi de overgebleven duck sauce niet weg. Zorg ervoor dat je BBQ een temperatuur heeft van 180° indirect. Grill de kippendijen op beide kanten.
Lak tijdens het garen regelmatig een beetje duck sauce over de kipdij filet. Gaar de kippendijen tot een temperatuur van 72°.
Stap 5. Kippendij met duck sauce, ready to eat!
Is de kippendij 72°? Dan is je kippendij met duck sauce ready to eat! De kippendij is lekker met een beetje coleslaw (koolsla).