Sticky varkenshaas

4/5

Sticky varkenshaas BBQ recept

Heerlijk recept. Je ziet het direct terug in de ingrediënten, lekkere zoete smaken in de varkenshaas. De smaken zijn best zwaar aanwezig, maar dat is soms juist wel lekker. Hierdoor krijg je echt dat ‘Amerikaanse’ BBQ idee. Voor mij wel een van de lekkerste recepten die ik tot nu toe gemaakt heb. 

Ingrediënten

Veel zoete ingrediënten. Onderstaande ingrediënten heb je nodig voor dit sticky varkenshaas BBQ recept.

 

  • +/- 800 gram varkenshaas
  • 40 gram vloeibare honing 
  • 40 ml hoisinsaus
  • 40 gram bruine basterdsuiker 
  • 20 ml rijstwijn
  • 20 gram sojasaus
  • 20 ml ketjap manis
  • 2 tenen knoflook
  • Zout en peper

Stap 1. Maak de marinade

We starten met het maken van de marinade. Daar hebben we een aantal ingrediënten voor nodig. Pak hiervoor een kom om deze samen te kunnen voegen en te kunnen roeren. 

Gooi de honing, hoisinsaus, bruine basterdsuiker, rijstwijn, sojasaus, ketjap manis en knoflook door elkaar. Meng alles goed door elkaar. Breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Gebruik vervolgens een diepvrieszak en leg de varkenshazen hierin. Voeg vervolgens de marinade toe en zorg dat het vlees bedekt wordt. Leg vervolgens in de koelkast.

Sticky varkenshaas BBQ recept marinade

Stap 2. Ontsteek je BBQ voor 180°

Laat de varkenshaas minimaal 2 uur rusten. Zorg er ondertussen voor dat je BBQ een temperatuur krijgt van 180°. Gebruik hierbij een indirecte zone voor de bereiding van de varkenshaas. 

Stap 3. Grill de varkenshaas op de BBQ

Is je BBQ op temperatuur en heb je de varkenshaas minimaal 2 uur laten rusten? Leg dan de varkenshaas op de indirecte zone van de BBQ. Laat de varkenshaas van te voren wel even uitlekken. 

Varkenshaas BBQ recept

Stap 4. Gaar de varkenshaas tot 76°

De varkenshaas moet een kerntemperatuur van 52° krijgen. Wanneer je varkenshaas bijna op temperatuur is verplaats je deze naar de directe zone. Hier kan je het vlees om en om krokant grillen.  Heb je de temperatuur bereikt? Laat de varkenshaas dan een aantal minuten rusten in zilverfolie. Gebruik vervolgens een trancheerplank met gleuf om het vlees aan te snijden. Het vlees zal veel sap verliezen waardoor de gleuf geen overbodige luxe is. 

Stap 5. Sticky varkenshaas!

Eindelijk! Je sticky varkenshaas BBQ recept is klaar. Ready to eat. Ik heb bij het recept aardappels geserveerd. Die combinatie was erg lekker. Eetsmakelijk! 

Sticky varkenshaas BBQ recept

Gerelateerde BBQ recepten

kippendij met duck sauce

Chicken in
ducksauce

4/5
IMG_8918 3

Honeyroasted butterfly chicken

4/5

Benieuwd naar alle BBQ recepten?